ΕΤΑΙΡΙΑ      ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ      ΝΕΑ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Home Page mail english
 
   ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
   ΘΕΡΜΑΝΣΗ
   REHAU
   ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
   SIEMENS
   ΑΣΥΡΜΑΤΑ PERRY
   ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
   ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
   ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΑΠΑΝΩΝ
 
  ΧΟΝΔΡΙΚΗ
  ΛΙΑΝΙΚΗ
   ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
   ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
   ΕΙΔΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
   ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ
   ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΔΕΗ
   ΗΛΙΑΚΑ - BOILER
   ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΗΣΗ
   ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΙΝΟΧ
   λύσεις SMITH'S
   συστήματα WOLF
   
   
  NEWSLETTER
   
  Συμπληρώστε το e-mail
σας για να λαμβάνετε το
newsletter της εταιρίας μας
 
   
 
 
   ΛΙΑΝΙΚΗ
Αυτόνομη θέρμανση και στις παλαιές πολυκατοικίες με το SIEMENS SET
Χωρίς υδραυλικές ή ηλεκτρικές παρεμβάσεις!!!
Οικονομία στην κατανάλωση (πετρελαίου ή αερίου) έως και 35%!!!

Ενδεικτικό Φυλλάδιο Υπολογισμού Κοινοχρήστων               
(Προσπέκτους - Πληροφορίες .pdf 172 kb)

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Κατανοώντας τις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή για σωστή και οικονομική θέρμανση η γερμανική τεχνολογία σε συνδυασμό με την Ελληνική υποστήριξη, έρχεται να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον τομέα της κεντρικής θέρμανσης.

Οι περισσότερες πολυκατοικίες στον Ελλαδικό χώρο χρησιμοποιούν για την θέρμανση το δισωλήνιο σύστημα. Τα προβλήματα που απορρέουν από την υπάρχουσα εγκατάσταση συνοψίζονται στα παρακάτω:

· Οι ένοικοι δεν απολαμβάνουν τη θέρμανση τις ώρες που οι ίδιοι επιθυμούν.

· Οι ένοικοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν έναν υπερτιμημένο λογαριασμό θέρμανσης ο οποίος δεν αντιστοιχεί στην πραγματική κατανάλωση, λόγω απωλειών, αλλαγής σωμάτων και δεδομένων θέρμανσης.

· Τα διαμερίσματα των επάνω ορόφων πληρώνουν μεγάλους λογαριασμούς οι οποίοι δεν αντιστοιχούν στην κατανάλωσή τους αφού το ζεστό νερό αργεί πολύ να ανέβει στον όροφό τους και τα διαμερίσματα δεν προλαβαίνουν να ζεσταθούν ικανοποιητικά.

· Αντίθετα τα διαμερίσματα των πρώτων ορόφων λόγω υπερβολικής θερμοκρασίας αναγκάζονται να κλείνουν, εις βάρος τους, τα θερμαντικά τους σώματα ή να ανοίγουν τα παράθυρα, χωρίς να απολαμβάνουν το προνόμιο της οικονομίας.

Οι υδραυλικές και ηλεκτρικές μετατροπές που απαιτούνται ώστε το δισωλήνιο σύστημα να μετατραπεί σε μονοσωλήνιο, κοστίζουν τόσο σε κόπο όσο και σε χρήμα. Τα "μερεμέτια" στο εσωτερικό του σπιτιού δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα, ταλαιπωρώντας τον εκάστοτε ιδιοκτήτη.

Οι κατανεμητές θερμαντικών σωμάτων έρχονται να δώσουν ικανοποιητική λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης παρέχοντας εκτός από το προνόμιο της αυτονομίας και το σημαντικό προνόμιο της οικονομίας και τις δίκαιης κατανομής δαπανών θέρμανσης.
Όλοι οι τύποι θερμιδομετρητών και κατανεμητών είναι βαθμονομημένοι και πιστοποιημένοι από το Ρ.Τ.Β Γερμανίας (Ομοσπονδιακή Φυσικοτεχνική Υπηρεσία Ομοσπονδιακής Γερμανίας).

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων σε συνεργασία με την επιτροπή θεσμικού πλαισίου και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συνέταξαν το σχέδιο δράσης ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2001 που αναφέρει τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιστικό τομέα.

Παράλληλα στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας Τεύχος δεύτερο Αριθμός φύλλου 880 άρθρο 7 αναφέρεται η χρήση κατανεμητών και θερμοστατικών κεφαλών.
Το ειδικευμένο προσωπικό των μηχανολόγων μηχανικών της εταιρίας μας, ασχολείται με τις διαφορετικές ανάγκες της εκάστοτε εγκατάστασης και σας προτείνει τον κατάλληλο εξοπλισμό για μια πλήρως αυτόνομη και οικονομική λύση.

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ - ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ.

Καθώς τα έξοδα για θέρµανση αποτελούν ένα σηµαντικό τµήµα του οικογενειακού προϋπολογισµού, είναι λογικό ο τελικός καταναλωτής να έχει απαίτηση για ικανοποιητική θέρµανση (σε διάρκεια και ποσότητα) χωρίς άσκοπα έξοδα.
Το πρόβληµα λοιπόν που πρέπει να αντιµετωπιστεί στη λειτουργία της κεντρικής θέρµανσης, αφορά την αυτονοµία στην χρήση της, ώστε ο καταναλωτής να έχει θέρµανση τις ώρες που θέλει και να µη γίνεται αλόγιστη χρήση σε ώρες που το διαµέρισµα είναι κλειστό.
Το επόµενο ζήτηµα που προκύπτει είναι η δίκαιη κατανοµή των δαπανών θέρµανσης, ώστε ο καταναλωτής να εµπιστεύεται τη σωστή λειτουργία της και να τη χρησιµοποιεί χωρίς ενδοιασµούς. Ας δούµε όµως την κατάσταση που επικρατεί σήµερα στην ελληνική πραγµατικότητα: Η κατανοµή των δαπανών θέρµανσης σε κτίρια µε περισσότερες από µια ιδιοκτησίες και κεντρική θέρµανση, µε τον τρόπο που εφαρµόζεται στη χώρα µας, παρουσιάζει αρκετές ιδιοµορφίες και γίνεται σε πολλές περιπτώσεις αντικείµενο διενέξεων και τριβών µεταξύ των ενοίκων.
Γεγονός είναι ότι στα ελληνικά κτίρια, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν γίνεται µέτρηση της κατανάλωσης θερµότητας σε κάθε ιδιοκτησία, ώστε η δαπάνη θέρµανσης να συνδέεται µε την πραγµατική κατανάλωση. Ακόµα και στις σύγχρονες κατασκευές αυτόνοµης θέρµανσης µε χρήση ωροµετρητών, η κατανάλωση θερµότητας εκτιµάται, διότι µετριέται ο χρόνος χρήσης της θέρµανσης από το διαµέρισµα και όχι το πραγµατικό ποσό θερµότητας που αποδίδεται σε αυτό.

Η κατάσταση είναι βέβαια ακόµα χειρότερη σε συστήµατα θέρµανσης "κλασσικού τύπου" (δισωλήνιο, χωρίς αυτονοµία). Στην περίπτωση αυτή δεν τίθεται µόνο θέµα δίκαιης ή µη κατανοµής των δαπανών θέρµανσης, αλλά ακόµα και ζήτηµα αποδεκτής χρήσης του συστήµατος σύµφωνα µε τις πραγµατικές ανάγκες των καταναλωτών, αφού αυτό δεν είναι στην διάθεση τους όταν πραγµατικά το χρειάζονται, ενώ η συµµετοχή της κάθε ιδιοκτησίας στις δαπάνες του είναι πάγια και ανεξάρτητη της χρήσης ή όχι του συστήµατος.
Πέραν των άλλων, ο τρόπος κατανοµής των δαπανών θέρµανσης όπως γίνεται στην Ελλάδα, αποτελεί ουσιαστικό αντικίνητρο για εξοικονόµηση ενέργειας στις κατοικίες, αφού δεν συνδέει την πραγµατική κατανάλωση θερµότητας της κάθε ιδιοκτησίας µε την δαπάνη θέρµανσης. Εάν µπορεί για παράδειγµα το κόστος θέρµανσης να συνδεθεί µε την πραγµατική κατανάλωση, ο καταναλωτής θα µπορεί να χρησιµοποιεί τα θερµαντικά σώµατα στο χρόνο και στους χώρους που αυτός επιλέγει.

 
 
Εταιρία | Επικοινωνία | Φυσικό Αέριο | Θέρμανση | Ενδοδαπέδια Θέρμανση | Κλιματισμός | Θερμιδομέτρηση | Τεχνική Υποστήριξη | Υπηρεσίες Θερμιδομέτρησης
© 2006 Telethermansi A.E. All Rights Reserved Created by Hellas Internet